Gå til sidens indhold
 
21.04.2017

Ændret STU-tid i det kommende skoleår

Planlægningen af skoleåret 2017-18 er godt i gang på Lyngåskolen. Det bliver et skoleår, der byder på nye mødetider for eleverne og en større opdeling mellem STU-tid og ”café-tid”.

I skoleåret 2017-18 ændrer Lyngåskolen mødetid for undervisningen, også kaldet STU-tiden. Fra mandag d. 7. august, som bliver elevernes første skoledag, hedder mødetiderne:

 

 • Mandag-torsdag kl. 9.00-14.00
 • Fredag kl. 9.00-12.00


De nye mødetider gælder for alle skolens tre STU-afdelinger. Det betyder, at den samlede STU-tid for den enkelte elev fortsat er på 21 timer – helt i tråd med, hvad der lovgivningsmæssigt er normen for en STU:


”Tanken bag de nye mødetider er, at STU-tiden skal koncentreres, således at vi opnår en højere kvalitet i undervisningen,” siger Lyngåskolens leder, Uffe Dittmer.


Til gengæld bliver der mindre pausetid for eleverne. 


STU- og ”café”-medarbejdere

Samtidig vil der i det kommende skoleår blive en større opdeling mellem STU-tid og brobygningstid - til daglig kaldet "café-tid". Brobygning er et tilbud for skolens elever efter endt undervisningstid. Her vil der fra august være fem pædagogiske medarbejdere ansat specifikt til brobygningsdelen, eller ”café-tiden”.


Ændringerne ser skoleleder Uffe Dittmer positivt på:


”Vi vil herved opleve en bedre normering personalemæssigt. Det vil sige, at det pædagogiske personale på henholdsvis STU- og brobygningsdelen vil blive mere specialiserede, og at vi vil opnå en højere kvalitet i begge dele. Vi vil få et langt mere attraktivt ”café”-tilbud, og flere elever vil formentligt komme til at benytte sig af det i fremtiden.”


Mange nye elever på Lyngåskolen

Derudover er der også ved at tegne sig et billede af elevtallet for det kommende skoleår. Der er stor søgning til Lyngåskolens tre STU-uddannelser, og det ser ud til, at skolens rundt regnet 60 elevpladser bliver fyldt ud. 


Tag et smugkig i kalenderen for skoleåret 2017-18 i menuen til højre. 


Læs STU-loven her (åbner i nyt vindue)

Link til denne side

Nyheder

 • 19.12.2017

  Dimission i december

  Det er ikke kun jul, vi fejrer i december måned. I dag fejrer vi også, at en elev afslutter sine tre år på Lyngåskolen.
 • 16.11.2017

  Kom til valg i Pårørenderådet d. 30/11

  Sæt X i kalenderen torsdag d. 30. november, hvor Lyngåskolen lægger hus til et pårørendemøde, hvor du har mulighed for at få indflydelse på, hvem der sidder i Borgercenter Nords Pårørenderåd.
 • 01.08.2017

  Et nyt skoleår skydes i gang

  Med skoleåret 2017-18 kan Lyngåskolen også byde nogle ændringer og nye tiltag velkommen.

Kontakt

Lyngåskolen

Lyngåskolen

Graham Bells Vej 1D

8200 Aarhus N

Telefon: 87 13 25 00

E-mail: 

Telefontider:
Man.-tors. kl. 8.15-16
Fre. kl. 8.15-14

 
 
 

Opdateret: 21.4.2017

Afdeling:

Send kommentar: Lyngåskolen

Telefon: 87 13 25 00

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code