Gå til sidens indhold
 

PRAKTIK FOR KOMMENDE ELEVER

Er du ved at afslutte din grundskole, og overvejer du om du skal have en STU - Særlig Tilrettelagt Ungdomsuddannelse? Så prøv en praktik på Lyngåskolen.

Hvis du vil i gang med en STU med start til august, skal du ansøge inden d. 31. januar samme år. Men hvordan finder du ud af, om en STU er det rigtige for dig?


For at give dig de bedste muligheder for at tage stilling til, om og hvor du skal tage en STU, kan du komme i praktik på Lyngåskolen i en uge.


Både praktik efterår og forår

På Lyngåskolen kan du komme i praktik om efteråret - i uge 44, 45 eller 46. Herefter er der god tid, inden du skal ansøge. Du har også mulighed for at komme i praktik i foråret, hvor vores praktik ligger i uge 10 og 11. 


Det er vores erfaring, at det er bedst at vælge en praktik i efteråret, da man kan nå at ansøge om en STU inden 31. januar. Alle elever, der begyndte deres STU i august 2015, havde været i praktik på Lyngåskolen i efteråret 2014.


I en praktik kan du prøve at gå i skole på en af Lyngåskolens tre forskellige afdelinger, STU L, STU4 eller STU M i en uge. Efter praktikken kan du bedre tage stilling til, om det er noget for dig.


En praktik er et vigtigt led i selv at tage beslutning om, hvilken uddannelse, du vil have!


Praktisk info om praktik

Som praktikant skal du møde kl. 9-14.30. Du kan møde normalt på din skole og blive kørt til Lyngåskolen. Der er også god tid til at komme hjem til din skole, inden du skal med din skolebus hjem.


Du er velkommen til at have en personale fra din skole med i praktikken, hvis du har brug for det. Det er din skole, der skal sørge for kørsel frem og tilbage og evt. personalestøtte under praktikken.


For at vi kan forberede en så god praktikuge som muligt, vil vi gerne høre fra dig hurtigst muligt. Laver vi en aftale om en praktik, vil vi meget gerne have din seneste undervisningsplan og andre relevante papirer.


Ansøg om STU først - vælg skole senere

Hvis du ved, at du vil have en STU, men ikke ved hvilken skole, du vil gå på, kan du godt ansøge om en STU inden d. 31. januar og vælge skole derefter. Det skal din UU-vejleder hjælpe dig med.


Læs mere under "Sådan ansøger du"


Vil du i praktik på Lyngåskolen, så kontakt pædagogisk leder Lill Meyer på mail: lilch@aarhus.dk eller skoleleder Uffe Dittmer på mail: udi@aarhus.dk, eller ring til os på tlf.: 87 13 25 00.


Vi glæder os til at se dig!

Kontakt

Uffe Dittmer

Skoleleder

Lyngåskolen

Telefon: 87 13 25 00

Mobil: 61 66 70 02

E-mail: 

 

Kontakt

Lill Meyer

Pædagogisk leder

Lyngåskolen

Telefon: 87 13 25 00

E-mail: 

 
 
STU L for unge med særlige behov eller udviklingshæmning. Læs mere.
STU M for unge med multiple eller kommunikative funktionsnedsættelser. Læs mere.
STU4 for unge med autisme eller ADHD. Læs mere.
 

Opdateret: 27.5.2018

Afdeling:

Send kommentar: Lyngåskolen

Telefon: 87 13 25 00

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code